422 Objavljeno 10 maj 2019 Autor: Miloš Vasiljević

Odigrana je druga utakmica finala BiH, u kojoj su KKI Vrbas danas u sportskoj dvorani „Obilićevo“ u Banjaluci kao domaćin pobijedili KIK Sanu iz Sanskog Mosta reziltatom 64:58 i izjednačio rezultat na 1: 1 jer je prije pet dana u Sanskom Mostu slavio domaćim KIK Sana, sa devet koševa razlike.

Meč u Banjaluci protekao je u tvrdoj i iznednačenoj utakmici punoj tempa sa vrlo malo grubosti.Utakmicu je odlikovala velika borbenost obje ekipe jer je i bio ulog veliki, a čije vitrine će krasiti trofej namjenjen osvajaču Kupa znaće se nakon “majstorice”.

. Treći odlučujući susret trebalo bi da se odigra narednog vikenda, i to, u Sanskom Mostu kada će biti poznat osvajač Kupa BiH za sezonu 2018/2019.

Banjalučani koji su bili riješeni da pobijede kako bi ponovili prošlogodišnje osvajanje Kupa BiH su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 14:10 I tako najavili da nemaju namjeru predate protivniku osvajanje Kupa

Dobrom igrom su nastavili i u drugom nastavku utakmice pa su na poluvrijeme otišli sa prednošću od 10 poena, bilo je 47:37.

Banjalički tim je od samog početka diktirao tempo i gotovo stalno bio u prednosti a najveću prednost je imao u 29. minutu kada je bilo „plus 11“, to jest 42:31. Od tog trenutka pa sve do poslednjeg zvižduka sudijeske trojke dobra ekipa Sane je pokušavala da dođu do rezultatskog preokreta, ali nisu u tome uspjeli te je KKI „Vrbas“ potpuno zasluženo slavio.

Treći i četvrti dio igre je protekao u stalnom vođstvu domaće ekipe da bi na kraju zabilježili zasluženu pobjedu. Kod domaćina se istakao Ademir Demirović sa 25 poena, Elvir Modronja je dodao 16, Vlado Švraka 8, Igor Ignjatović 7, Ante Štimac 6 i Dragan Sikima 2 poena.

U gostujućem sastavu istakao se Hujić koji je postigao 22 a sledio ga je Menzil sa 18 poena.

Teška utakmica jer nas je opterećivao imperativ pobjede kako si u trećoj utakmici to jeste “majstorici” bio riješen pobjednik Kupa BIH. Susrele su se dvije nabolje ekipe BiH i utakmica je protekla u teškoj borbi a mi smo na kraju slavili. Vjerujemo da imamo snage da u toj trećoj utakmici odigrano bolje i pobijedimo jer nam je stalo da ponovimo prošlogodišnji uspjeh.U našem timu je bilo mnogo nervoze ali smo pokazali želju i volju da pobijedimo što smo dookazali velikim zalaganjem svih igrača, kojim čestitam na borbenosti .”, kazao je kapiten KKI Vrbasa Igor ignjatović i dodao da se na ekipi osjeća iscrpljenost jer su poslednjih desetask dana odigrali 7 teških mečeva.

Publika u dvorani koja već je godinama uz KKI Vrbas zdušno je navijala za domaći sastav shvatajući da je neprekidni niz pobjeda u Kupu i Premijer ligi BiH dovoljan dokaz da se iz “Obilićeva”ne nose bodovi ma ko bio suparnik.

Recimo na kraju da je sudijska trojka Sanjin Kahvedzić, Adnan Pašalić i Kenan Pašić bila na visini zadatka i korektno vodila ovaj zahtjevan meč prepun ritma.

Miloš Vasiljević


Testing centar Gradiška