1121 Objavljeno 01 jun 2019 Autor: Miloš Vasiljević

Košarkaš Slobode iz Tuzle Obrad Tomić, iza sebe ima još jednu uspješnu sezonu, bez obzira na povrede koje su ga, još jednom spriječile da pokaže sta sve zna, prevashodno pod obručem, gdje se ujedno i najbolje snalazi, jer je po vokaciji centar.

Sezonu je započeo u redovima slovenačke Rogaške koja se takmičila i u ABA ligi 2, da bi se u drugom dijelu sezone skrasio u redovima tuzlanske Slobode, a jedna od „najkošarkaškijih“ publika u „ Mejdanu“ bila je u potpunosti zadovoljna kako je funkcionisala centarska linija „ crveno - crnih“ a Slobodu je jedna lopta dijelila, od finala, ispostaviće se kasnije da su poraženi od šampiona države, Širokog Brijega.

Iza mene u Tuzli je jedna odlična polusezona, ostvarili smo zacrtani cilj kluba prije početka sezone plasmanom u Ligu za prvaka i posle toga u polufinale gdje smo izgubili od šampiona Sirokog u trećoj utakmici na jednu loptu u gostima. Ima već nekih inostranih interesovanja ali je još rano da se nesto riješi na brzinu jer ima dosta vremena do avgusta ali sigurno je da ću pokušati naći sredinu gdje ce ljudi da me poštuju, da odigram dobru sezonu a primarno je da to bude klub van BiH – kazao je ovaj 25-nji centar iz Gacka. Tomić, koji je reprezentativac Bosne i Hercegovine, a potpunu košarkašku afirmaciju stekao u ekipi „ Slobode“ iz Mrkonjić Grada i „ Kaknja“ iz istoimenog mjesta, prošle godine sportski put odveo je do beogradskih „ crno –bijelih“ gdje su ga povrede spriječile da pokaže raskošan talenat.

Ubjeđen je da su povrede prošlost, te se nada novim sportskim misijama, koje je zacrtao ispred sebe, da će biti uspješne, a kada znamo koliko radi na sebi i kakav je profesionalac, nema razloga da ne bude tako. Sad je na redu ljeto, gdje trebam dodatno da saniram neke povrede i da radim na nekim stvarima, posebno na fizickoj pripremi i mislim da cu biti u potpunosti spreman za sljedecu sezonu – istakao je Tomić, koji se sada odmara u Gacku sve do početka bazičnih priprema. Miloš Vasiljević

Testing centar Gradiška