1085 Objavljeno 08 februar 2021 Autor: Zoran Kalinac

U organizaciji Atletsko rekreativnog kluba ''Gradiška'' ove godine 7. marta održaće se peti po redu 'Gradiški polumaraton'. Start Međunarodno priznate trke i prve u BiH u 2021. godini biće u 12 časova ispred Kulturnog centra.

Kao i prethodnih godina održaće se ukupno četiri trke, na 5, 10, 21 kilometar, te 'Kids run' na jedan kilometar. Ruta polumaratona i trke od 10 kilometara je sertifikovana od strane AIMS-a i ona je ovom certifikacijom svrstana među bitnije trke u Evropi i šire.

''Dobili smo dozvolu od Instituta za javno zdravstvo, te ćemo uz poštivanje svih preporučenih mjera i po peti put održati trku u Gradišci. Svim trkačima će se mjeriti temperatura, trčaće u grupama od 50 takmičara uz razmak od 1,5m i uz nošenje maske pri startu i ciju trke'', pojasnio je predsjednik ARK ''Gradiška'' Aleksadar Raca.

Novina

Za razliku od ranijih godina organizatori su se odlučili da prvih 250 trkača koji uplate iznos kotizacije mogu biti sudionici trke. Do sada ima više od 350 prijavljenih, a nešto više od 150 trkača je uplatilo kotizaciju. Prijave će trajati do 20. februara, a obrazac možete ispuniti na Facebook stranicama Atletsko Rekreativni Klub Gradiška i Gradiska-Polumaraton-half marathon.

''Obezbjedili smo novčane nagrade za prvih pet takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji na 21 kilometar, takođe na 5 i 10 km pripremili smo pehare, medalje i robne nagrade, a biće nagrađena i po tri učesnika od 20 do 60+ godina'', kazao je za ''Micro mrežu'' Aleksandar Raca.

Nagrade su obezbjeđene i za one najmlađe koji će trčati jedan kilometar.

''Svi učesnici će dobiti bogati startni paket, a biće obezbjeđena hrana, piće i masaža'', dodao je Raca.

Volonteri

Iz ARK ''Gradiška'' pozivaju sve zainteresovane volontere koji žele prisustvovati polumaratonu da se obrate ili na zvanične stranice kluba ili u prostorije Udruženja Most.

Glavni sponzori trke koja će ove godine doživjeti svoje peto izdanje su Bioelectra sport, Grad Gradiška, Intersport BiH i Tropic BL.

Atletski klub u Gradišci trenutno okuplja dvadesetak članova, a pored centralne manifestacije u ovoj godini u planu je da se tokom avgusta održi 'Noćni cener', te u novembru humanitarna trka.


Pratite ''Micro mrežu'' na društvenim mrežama:
 Facebook, Logo, Social Network, Network  What is the history of Instagram's logo? - Quora Twitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Auto Janković