1152 Objavljeno 05 mart 2021 Autor: Zoran Kalinac

U organizaciji Atletsko rekreativnog kluba ''Gradiška'' ove godine 7. marta održaće se peti po redu 'Gradiški polumaraton'. Start Međunarodno priznate trke i prve u BiH u 2021. godini biće u 12 časova ispred Kulturnog centra.

Održaće se ukupno tri trke na 5, 10 i 21 kilometar. Ruta polumaratona i trke od 10 kilometara je sertifikovana od strane AIMS-a i ona je ovom certifikacijom svrstana među bitnije trke u Evropi i šire.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske obavjestili su Atletsko rekreativni klub ''Gradiška'' da se u ovom slučaju radi o međunarodnoj trci koja okuplja profesionalne sportiste, te da nema prepreka da se navedena trka održi uz primjenu svih epidemioloških mjera koje su dostavljene ranije.

''Svim trkačima će se mjeriti temperatura, trčaće u grupama od 50 takmičara uz razmak od 1,5m i uz nošenje maske pri startu i ciju trke'', pojasnio je nedavno za ''Micro mrežu'' predsjednik ARK ''Gradiška'' Aleksadar Raca.

''Obezbjedili smo novčane nagrade za prvih pet takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji na 21 kilometar, takođe na 5 i 10 km pripremili smo pehare, medalje i robne nagrade, a biće nagrađena i po tri učesnika od 20 do 60+ godina'', kazao je za ''Micro mrežu'' Aleksandar Raca.

''Svi učesnici će dobiti bogati startni paket, a biće obezbjeđena hrana, piće i masaža'', dodao je Raca.

Glavni sponzori trke koja će ove godine doživjeti svoje peto izdanje su Bioelectra sport, Grad Gradiška, Intersport BiH i Tropic BL.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković