1445 Objavljeno 05 mart 2021 Autor: Micro Mreza

Trka je zakazana za nedjelju 07.03.2021. u 12 časova.

5. Gradiški polumaraton je priznata međunarodna manifestacija koja ima sertifikovanu stazu na 10 i 21km koju su izmjerili AIMS (Asocijacija internacionalnih maratona i trka na duge staze) i koja okuplja sve profesionalne trkače iz cijele zemlje.

''Na trku su nam potvrdili dolazak trkači iz Slovenie, Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Srbije. Imamo sve dozvole od Gradske uprave Gradiška, od policijske uprave i od Instituta za Javno zdravstvo za realizaciju trke'', saopštili su iz ARK ''Gradiška''.

Razrađen plan trke i priprema:

- Zona starta je ograđena gdje trkači ulaze nakon trijaže

- Na asfaltu je obilježeno mjesto 2m razmak

- Trijaža 

- Tunel 

- Maske 

- Razlaz po završetku

- Start po intervalima

''Na startu trke su napravljene ograde kroz koje prolaze trkači trijažni proces i ulaze u tunel gdje mjerimo temperaturu, vršimo dezinfekciju ruku i nogu, sa obaveznim maskama na licu, trkači se raspoređuju po asfaltu koji je obilježen sa razmacima od dva metra. Svakih pet minuta puštamo grupu od 30 ljudi. Pošto imamo elektronsko mjerenje vremena na trci, ne trebamo puštati trkače odjednom jer čip sistem omogućava na kraju tačno izmjereno vrijeme i pobjednika.

Nakon što trkač završi trku dobije medalju, odmah će morati napustiti ciljno mjesto i samim tim nećemo dozvoliti grupno druženje. Pobjednike proglašavamo bez prisustva ostalih trkača. 

Još jednom da kažemo, sve je spremno za nedjelju, trkačima smo rezervisali smještaj, sponzori očekuju realizaciju promocije, majice, pehare, medalje i promo materijal je naručen'', dodali su iz Atletsko rekreativnog kluba ''Gradiška''.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković