418 Objavljeno 09 jun 2021 Autor: Zoran Kalinac

U nedjelju 13. juna ove godine Sportsko društvo ''Lužani 1985'' organizuje drugo prvenstvo u šahu koje će se održati u parku na otvorenom prostoru Sportsko rekreativnog centra ''Lužani''.

Svečano otvaranje prvenstva predviđeno je u 09.45 časova, a početak 15 minuta kasnije. Glavni sudija biće Vladimir Subotić, a direktor turnira je Nenad Bajić.

Turnir se ne rejtinguje za FIDE, te će se igrati po Švajcarskom sistemu od 7. kola, odnosno 15 minuta po igraču. Takođe biće izvučeno kompjutersko parovanje po Swiss-manageru u skladu sa turnirskim pravilnikom.

Organizator i direktor tunira Nenad Bajić rekao je za ''Micro mrežu'' da je sve spremno za drugo šahovsko prvenstvo u Lužanima, te da će domaćin obezbjediti sve potrebne rekvizite za igru.

''Prvenstvo će se po prvi put održati u parku na otvorenom ukoliko nam to vremenske prilike dozvole, a igrači se mogu prijaviti sve do petnaestak minuta prije početka'', kazao je Bajić.

Kotizacije za učešće iznose 10 KM, a iste su oslobođeni omladinci koji nisu napunili 18 godina na dan održavanja turnira.

Domaćini su obezbjedili i vrijedne nagrade, pobjedniku će pripasti pehar, trojici prvoplasiranih pripašće diplome, dok će ostali učesnici dobiti zahvalnice.

Pobjednik prvog šahovskog prvenstva održanog prošle godine u Lužanima bio je Dragan Janjanin koji je od ukupnih 19, osvojio 18.5 bodova.

Prijave možete izvršiti na broj telefona: 065-510-526.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa