1175 Objavljeno 16 februar 2022 Autor: Zoran Kalinac

U organizaciji Atletsko rekreativnog kluba ''Gradiška'' 6. marta održaće se šesti po redu ''Gradiški polumaraton''. Start Međunarodno priznate trke biće u 12 časova ispred Kulturnog centra.

Kao i do sada održaće se ukupno četiri trke, na 5, 10, 21 kilometar, te 'Kids run' na jedan kilometar. Ruta polumaratona i trke od 10 kilometara je sertifikovana od strane AIMS-a i ona je ovom sertifikacijom svrstana među važnije trke u Evropi, pa je samim tim iz godine u godinu posjećuju trkači širom Republike Srpske i BiH, te Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Austrije i drugih zemalja.

''Kao i svakog puta do sad imamo problem sa finansijama, ali trudimo se svake godine i na kraju uvijek uspijemo da izvučemo maksimum. Imamo trkače iz raznih zemalja koji dolaze sa svojim porodicama ili klubovima i na taj način u najboljem mogućem svijetlu promovišemo Gradišku i ovaj kraj'', rekao je za ''Micro mrežu'' direktor trke Dejan Jakeljić.

Obezbjeđene su novčane nagrade za prvih pet takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji na 21 kilometar, takođe na 5 i 10 km za prva tri učesnika u obje konkurencije pripremljeni su pehari i robne nagrade sponzora, a biće nagrađena i po tri učesnika od 20 do 60+ godina.

''Dobili smo dozvole od Kriznog štaba, Policijske uprave i grada Gradiška, ali takođe ćemo se pridržavati svih epidemioloških mjera, a to su dezinfekcija na startu i cilju, te nošenje maske takođe pri kretanju i završetku trke. U 2021. godini kao klub imali smo mnogo trka i odličnih rezultata, Miloš Klindo je bio sa deset postolja najbolji, Dejan Jakeljić je imao tri, a ja četiri postolja'', istakao je za ''Micro mrežu'' predsjednik ARK ''Gradiška'' Aleksandar Raca.

Trčanje prije svega jako pozitivno utiče na zdrav i aktivan način života. Trčimo da se dobro osjećamo, da smo zdravi i da se takmičimo, borimo, obilazimo trke, te upoznajemo nove ljude, gradove i klubove, zaključili su Aleksandar i Dejan te poručili da su pripremili iznenađenja za takmičare, pogotovo one trkače koji dolaze šesti put uzastopno.


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković