Krčma kod Ace
989 Objavljeno 18 septembar 2018 Autor: Micro Mreza

U nedjelju, 16. 09. 2018. godine u Doboju je održano karate Prvenstvo Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore do 21 godine.

Takmičari Nitena predstavljali su Gradišku na ovom prvenstvu i osvojili 5 medalja: 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzanu.

Marija Zjajić borbe juniorke do 59 kg okitila se titulom prvakinje RS. Kate ekipno juniorke takođe prvakinje RS ekipu su činile (Ivana Šukalo, Marija Zjajić i Mihaela Mandić). Srebrne medalje: Kenan Vrbanjac kate pojedinačno mlađi seniori. Kate ekipno juniori (Branislav Bikić, Čavka Bogdan i Miloš Pajić) Bronzana medalja: borbe ekipno juniorke (Marija Zjajić, Milana Šukalo, Natalija Stanić i Marina Gugunović).

Na ovom prvenstvu učešće je uzelo 36 klubova i oko 300 takmičara iz cijele RS. Naredno takmičenje koje očekuje takmičare ovog uzrasta jeste prvenstvo BiH koje će biti i izborno za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se održava u Danskoj i Balkansko prvenstvo u Dubrovniku.

Pored takmičenja Karate Savez Republike Srpske nagradio je istaknute reprezentativce koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnoj sceni, a to su između ostalih i članovi Nitena Selak Jovo, Slobodan Popadić i Kenan Vrbanjac.

Auto Janković