1127 Objavljeno 03 avgust 2022 Autor: Zoran Kalinac

Biciklista BK "Challenge" iz Gradiške Dragan Subotić postao je novi državni prvak Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu disciplina maraton (XCM) Elite kategorija.

Dragan je poslije trećeg mjesta na trci u Ljubuškom, Jahorinu odvezao puno bolje i zauzeo prvo mjesto na maratonu u Elite kategoriji.

''Ovo je za mene veliki uspjeh, u ovom sportu sam relativno kratko i ovo je nešto što svaki takmičar iz naše države može poželjeti. Veliko hvala cijelom mom timu na podršci, značilo mi je sve to puno prije samog starta. Bilo je teško zadnjih malo više od mjesec dana, poslije pada na prvoj trci u Ljubuškom teško sam opet pokrenuo formu uzlaznom putanjom, ali bio sam strpljiv i evo uspio sam'', istakao je Dragan Subotić.

''Veoma smo ponosni na Dragana što je ime našeg kluba i grada postavio na jedno visoko mjesto u našoj prvoj sezoni. Mlad smo klub u ovome sportu i ovo je za nas ogroman uspjeh, nadamo se i još mnogim rezultatima jer naša Anastazija Stojnić je zauzela drugo mjesto u kategoriji ''Mlađi kadeti'' i Miloš Relić je zauzeo treće mjesto u kategoriji ''Mlađi kadeti'', a Maja Subotić je najuspješnija djevojka koja je prva izvezla mali maraton "plavu stazu". Vjerujemo da je budućnost našeg kluba u dobrim rukama svih mladih takmičara koje imamo u klubu'', poručio je za ''Micro Mrežu'' Slavoljub Bjelajac predsjednik i trener BK "Challenge".


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković