635 Objavljeno 06 novembar 2018 Autor: Miloš Vasiljević

Odbojkašice banjalučke Inove u okviru 6. kola Prve lige Republike Srpske pobjedile su Radnik iz Bijeljine rezultatom 3-1, u prepunoj SD “ Obilićevo”.

No, nije tako slutilo da će biti nakon prvog seta koji je pripao  gošćama, koje su ovaj dio igre riješile u svoju korist rezultatom 25-14. Ipak, slijedi prepoznatljiva igra, mlade ekipe kojoj je prosjek svega 18 godina, koju sa klupe maestralno predvodi Dario Savović. “ Inovatorke” su smogle dovoljno snage i koncentracije, zaboravile su na početni pritisak i loše otvaranje, te na kraju ostvarila sigurnu pobjedu.

Trener Inove, za naš portal, kazao je da su oscilacije moguće, a to se najbolje vidjelo u jednom ovakvom meču, te naglašava da je zadovoljan zalaganjem i htjenjem na parketu.

-  Odigrali smo jednu dobru, pravu prvenstvenu utakmicu. Loše smo počeli, to su gošće kaznile, da bi u nastavku došli do svoje igre i sigurne pobjede. Prvi set je bio loš, nakon toga djevojke su dale sve od sebe, te uz neminovne oscilacije, došli do veoma važne pobjede. Iz meča u meč igramo sve bolje, što me raduje. – kazao je Savović. 

Jedna od najzapaženijih igračica  domaćih Jana Stojisavljević (18) rekla je da do bilo koje pobjede nije  lako doći, ali ipak najvažije je da su, ovaj put, one dvoranu napustile uzdignute glave.

- Dale smo svoj maksimum, nakon lošeg ulaska u meč i vođstva Radnika, uspjele smo da preokrenemo  i ostvarimo značajnu pobjedu, na krilima ove sjajne publike, koja nas je nosila u sva četiri seta. Mi nastavljamo dalje, u istom ritmu i nadamo se novim pobjedama - kazala je mlada igračica Inove.

 OK Inova nakon ovog kola ima omjer 4-2, dok Radnik ima polovičan učinak 3-3, a djevojke iz grada na Vrbasu nastaviće borbu za titulu, gdje im je najveći konkurent  svakako ekipa Drine HE iz Višegrada, koja zauzima čelnu poziciju.

 

 

Testing centar Gradiška