1435 Objavljeno 09 mart 2019 Autor: Micro Mreza

Šestog aprila, centar sportskih zbivanja u Republici Srpskoj biće u gradu na Savi. Po treći put u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba ''Gradiška'' održaće se ''Gradiški polumaraton'', manifestacija koja je samo nakon dvije godine poprimila veliko interesovanje, kako domaćih atletičara, tako i inostranih.

''Ove godine očekuje nas treće izdanje ''Gradiškog polumaratona'', nakon uspješno organizovanog prvog i drugog polumaratona. Već sada hrabro možemo reći da ova manifestacija postaje tradicija koja će trajati još dugi niz godina uz sve bolju organizaciju. Ove godine pripremili smo mnogo iznenađenja za sve naše posjetioce'', kaže za ''Mirko mrežu'' direktor gradiškog polumaratona Dejan Jakeljić.

Za razliku od prethodne dvije godine, od ove gradiški polumaraton imaće i nekoliko novina. Pored trke za djecu ''Fun run'', te na 5 i 21 kilometar od ove godine po prvi put biće održana i trka na 10 kilometara.

''Već sada pokazali smo kao klub, koji se polako širi u jednu lijepu zajednicu da smo napravli mnogo toga. Novu rutu za polumaraton koja se proteže kroz najljepše dijelove našeg grada. Ruta polumaratona i trke od 10 kilometara je sertifikovana od strane AIMS-a i koja je ovom certifikacijom svrstana među bitnije trke u Evropi i šire. Bez obzira na to što je trka u kalendaru kada je mnogo ovakvih manifestacija očekujemo oko 500 trkača, među kojima su već prijavljeni trkači iz BIH, RS, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Švedske, Austrije, Engleske, Ukrajine, Čilea i drugih zemalja,'' ističe Dejan Jakeljić.

Organizatori kažu da su reakcije svih posjetilaca ove manifestacije, pa i samih trkača bile veoma pozitivne i da su svi bili oduševljeni, kako organizacijom, tako i gradom. Kao glavni cilj ove manifestacije ističu podsticanje omladine na zdrav i kvalitetan način života.

''Ova manifestacija je veoma značajna za našu opštinu, a evo uskoro i grad, jer dolaze trkači iz drugih zemalja i posjećuju Gradišku, ostanu tu na par dana, a to je ono što je našem gradu potrebno'', dodaje Dejan Jakeljić, direktor ''Gradiškog polumaratona''.

Predsjednik Atletsko rekreativnog kluba ''Gradiška'' Aleksandar Raca, ove godine očekuje najbolji polumaraton do sada u Gradišci.

''Ova manifestacija već ima međuranodni karakter, jer dolaze trkači iz raznih dijelova Evrope i svijeta. Svaki trkač će imati međunardno priznat rezultat na trkama. Novčane nagrade obezbjedili smo na trci od 21 kilometar, dok će na 10 kilometara i ''Fun run'' trci pored medalja i pehara, biti obezbjeđene i robne nagrade. Hvala svima koji su nas podržali u organizovanju ove manifestacije, jer bez pomoći naših sugrađana, ovo sve ne bi ni bilo moguće'', ističe za ''Mirko mrežu'' Aleksandar Raca.

Do sada dva puta u ženskoj konkurenciji slavila je bh. olimpijka Lucija Kimani, dok je u muškoj konkurenciji prošle godine prvi kroz cilj prošao Ante Živković iz Hrvatske, a 2017. banjalučki atletičar Srđan Samardžić. Medijski pokrovitelj manifestacije treću godinu zaredom je i Portal Micro mreža.

 

Auto Janković