1773 Objavljeno 11 decembar 2017 Autor: Miloš Vasiljević

Odbojkašice Gacka odmjeriće snagu sa slovačkim predstavnikom Strabag BVK Bratislava u okviru 1/16 finala CEV Čelendz kupa, u četvrtak sa početkom u 17 časova u glavnom gradu Slovačke.

Predstavnik Slovačke relativno je nepoznanica za tim iz Hercegovine, ipak tim Saše Slijepčevića na ovaj novi, treći po redu ispit u Evropskim takmičenjima u posljednjih pet godina, ne ide sa bijelom zastavom.  Gatačka ekspedicija put Bratislave, kreće u utorak ujutru, kompletna, obzirom da se najbolji tehničar Afrike Henriette Koulla priključila ekipi prije 15-ak dana. Trener gošći, svjestan činjenice da igraju sa ekipom koja ima iskustvo u evropskim takmičenjima, te u prvom meču prednost domaćeg terena, blagu prednost daje domaćoj ekipi, ali ipak vjeruje da njegova ekipa može doći do pozitivnog krajnjeg ishoda.

“Gledali smo snimke kako izgleda naš protivnik, i mislim da možemo s njima da se nadigravamo. Puno bolje izgledamo dolaskom našeg prvog tehničara Henriete, pa iz utakmice u utakmicu izgledamo mnogo kvalitetnije. U Bratislavu idemo da odigramo najbolje što možemo u datom trenutku, a ne sumnjam da će svaka igračica dati svoj maksimum, kao svaki put do sada”, poručuje Slijepčević.

Jedna od igračica koja svaki put daje svoj maksimum, svakako je i kapiten Gačanki Katarina Popović. Ovo je popularnoj “Kaći” treći nastup u dresu matičnog kluba pod okriljem CEV-a, koliko imaju i Tijana Salatić i libero tima Dejana Boljanović. Poslije predstavnika Belgije i Turske, na red je došao tim iz Slovačke Republike-Bratislava.

“Ove godine promjenili smo ekipu, pa je bio jedan period adaptacije, koji su već prošle sve igračice. Mi smo ekipa koja uvijek ide na pobjedu, pa tako će biti i ovog puta. Nemamo pravo nikome da prijetimo jer nemamo dovoljno informacija o našem protivniku, no, nadamo se povoljnom rezultatu u Bratislavi”, ističe kapiten ŽOK Gacko, Katarina Popović.

Gačanke su treće na tabeli u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine sa učinkom od osam pobjeda i dva poraza, od ekipa Bimal Jedinstvo i Kula Gradačac.

Revanš u dvorani KSC “Gacko”

Prvi put, jedan kolektivni tim, a tu čast imaće ŽOK Gacko, igraće meč međunarodnog karaktera u svom gradiću. Naime, popravljena rasvjeta, te grijanje koje ispunjava minimum uslova od Krovne Evropske odbojkaske federacije (CEV), neophodni odbojkaški rekviziti, bili su dovoljno dobar razlog da se 10/11 januar za kada je zakazana revanš utakmica udje u anale gatačkog sporta, s obzirom da je do sada ŽOK Gacko svoje domace mečeve u okviru CEV Čelendzer kupa igrala u Bileci.

 

Centari civilnih inicijativa