1183 Objavljeno 22 mart 2019 Autor: Micro Mreza

Kako bi sačuvali tradiciju, koju su spojili kroz sport koji najviše vole, ekipa „Gacka“ prije nepune tri godine uključila se aktivno u takmičenje Lige Republike Srpske u malom fudbalu, koju u glavnom gradu Srbije sa velikim uspjehom organizuje Zavičajno sportsko udruženje „Drina – Una“.

Da je velika čast i privilegija nositi ime grada, opštine ili mjesta iz koga potiču saglasni su svi učesnici ove lige, koja iz godine u godinu okuplja sve više zaljubljenika na „petoprcu“, a trenutno broji devet ekipa.

Na samom vrhu suvereno vlada Trebinje, dok su ostale ekipe manje- više izjednačene. „Proljeće“ najbolje prija ekipi iz malog hercegovačkog rudarskog gradića najbolje oslikavaju rezultati, pa je ekipa iz Istočne Hercegovine krenula ka vrhu tabele.

Da slobodno vrijeme od fakultetskih ili nekih drugih obaveza, koriste na najbolji način, te kroz druženje i „aktivno“ igranje ovog takmičenja, napreduju i osjećaju se bolje i ispunjenije, saznali smo od samih aktera ovog takmičenja.

Koliko je „težak“ natpis gradića koji nose na svojim leđima, te koliko ovo takmičenje znači za njih, koji su se otisnuli po „bijelom svijetu“ nikada ne zaboravivši odakle su krenuli, sazanili smo od kapitena Gačana, Nemanje Pušare.

"Velika je čast nastupati pod ovim imenom, grada gdje smo svi naučili hodati, gdje smo odrasli, igrali fudbal, gdje se na kraju krajeva uvijek rado vratimo, onoliko koliko nam obaveze dozvoljavaju. Jedno ovakvo takmičenje prava je prilika da se igra kvalitetan fudbal te da naravno uspostavimo nova prijateljstva i druženja, sa ostalom braćom sa one strane Drine" – kazao je Pušara.

Ovaj mladić koji je nekada sa velikim uspjehom nastupao za matični klub Mladost , dodaje da se ekipa za koju on nastupa i sa trakom oko ruke predvodi na parketu, uspjela konsolidovati ovog proljeća, te da pružaju mnogo bolje partije nego li na početku takmičenja.

Vjeruje da će, ova liga rasti iz godine u godinu, te da će kvalitet malog fudbala biti sve bolji.

"Mi smo loše krenuli na početku takmičenja, doživjeli smo neke neočekivane poraze, no mnogo je bolje ovog proljeća. Prvu utakmicu smo dobili ekipu Mladosti 5:4, drugu meč bili smo bolji od Trebinja 5:2, dok smo sinoć(četvrtak) odigrali neriješeno sa ekipom Krajine, bilo je 4:4. Naš cilj je definitivno da budemo među četiri najbolje ekipe gdje objekitvno i pripadamo" – jasan je Pušara.

On naglasava, da prva četiri mjesta vode u play – off, a ukoliko ponove rezultate slične onim kao prethodna dva vikenda to je sasvim izvjesno, a trenutno zaostaju pet bodova za četvopoplasiranim Milićima.

Testing centar Gradiška