612 Objavljeno 28 avgust 2019 Autor: Vidosav Đurđević

Igrači KKI Vrbasa koji su najtrofejnija ekipa na našim prostorima su danas u prsustvu  gradonačelnika Banjaluke gospodina Igora Radojičića i velikog broja sportskih radnika probali liftove u novoj sportskoj dvorani centar.U ovu dvoranu je grad uložio oko milion KM a u dva lifta oko 40.000 KM, a njime se sportisti u kolicima mogu spustiti do prekrasne dvorane izrađena po najvišim normama.

„Zadovoljstvo mi je što smo ovim liftovima sportisiima koji su u  kolicima omogućili da nesmetano dođu do parketa dvorane, takođe postoje i svlačionice i mokri čvorovi koji omogućavaju da im, treninzi i utakmice budu ugodni i prilagođeni njihovim potrebama.“, rekao je Radojićić.

Čast da se prvi novim liftovima spuste na sportsko borilište pripala je košarkašima Biljani Nedić, Peri Kuzmanoviću i ostalim igračima KKI Vrbasa.

„Veliko zadovoljstvo je nas sportista koji igramo u kolicima kada nam grad omogući brz lak i jednostavan dolozak do parketa , svlačiona i toaleta. U ime svih onih koji će koristiti ovu novu dvoranu zahvaljujemo se Gradu koji u poslednje vrijeme pokazuje veliko razumijevanje za ovu kategoriju. Mi iz KKI Vrbasa smo imali priliku boriti se u velikom broju evropskih zemalja a ova dvorana je zaista iznad tih borilišta. Naša Banjaluka je vodeća u regionu po uklanjanju arhitektonskih prepreka što mi svakako pozdravljamo  i zahvalni smo na razumijevanju koje grad pokazuje“rekla je Biljana Nedić..

Na današnjoj maloj svečanosti čula se ideja da Sportski savez „ „“Borac“ zasadi aleju koja bi se zvala Aleja Sportskog društva Borac.Gradonačelnik je na ovaj predlog reagovao tako što je rekao da je ideja dobra i da treba da se gradska skupšina izjasni o tom predlogu i da konkretne smjernice za realizaciju ideje.

„Mi koji smo funkcioneri  u sportskoj porodici „Borac“ i naši sportisti želimo da damo naš doprinos uljepšavanju grada i od toge se izrodila ova ideja“, rekao je predsjednik KKI Vrbasa gospodin Marinko Umičević, dodajući da smo svi dužni da vodimo brigu o sredini u kojoj živimo.

Auto Janković