3599 Objavljeno 08 oktobar 2019 Autor: Zoran Kalinac

Nakon konstantnih radova ovog ljeta, sportisti i rekreativci u gradu na Savi ponovo će na raspolaganju imati potpuno renoviranu kuglanu.

Novi sadržaj smješten je na staroj lokaciji u prostorijama Gradskog stadiona u Gradišci gdje je i do sada egzistirala kuglana, ali sada u potpuno novom sjaju nakon rekonstrukcije i opremanja, koje su zajedno realizovali dvojica mladih entuzijasta i ljubitelja ovog sporta, Ratko Kecman i Nemanja Galić.

''Sada imamo kuglanu zbog koje svi možemo da budemo ponosni. Ovaj kompleks je obnovljen i kompletiran, sadržaji su obogaćeni, imamo mogućnosti za takmičarski, rekreativni i školski sport'', kazao je za ''Micro mrežu'' Ratko Kecman, trenutno član Kuglaškog kluba Kozara.

Inače, ako ste se kojim slučajem upitali da li je ''Liga šampiona'' ikada i u bilo kojem sportu bila na tlu naše zemlje, odgovor je pozitivan. Kuglašice gradiške Kozare upravo su na ovom mjestu prije nekoliko godina u Ligi šampiona upisale svijetle stranice ovog kuglaškog kluba.

"Moji prvi dodiri sa kuglanjem su upravo nastali ovdje i nakon toga i kao pojedinac, ali i kao član Kozare postigli smo zavidne rezultate. Veoma sam ponosan na sve što smo uradili do sada, a nova renovirana kuglana otvara niz sjajnih mogućnosti. Trenutno treniram ovdje, a igram u zagrebačkoj Grmoščici, tako da se nadam da će još mnogo mladih dječaka i djevojčica svoje prve kuglaške korake upravo postići ovdje'', ističe za ''Micro mrežu'' jedan od najboljih kuglaša iz BiH Nemanja Galić.

Svečano otvaranje kuglane je u četvrtak 10. oktobra, dok kuglana sa radom počinje dan kasnije.

''Svi ljubitelji ovog sporta su uvijek dobro došli, nadamo se da će oni najmlađi, ali i oni nešto stariji vrlo često biti naši gosti'', poručio je na kraju za ''Micro mrežu'' Ratko Kecman.

Kuglanu trenutno koriste četiri kluba. Muški kuglaški klubovi Kozara, Lijevče i Posavina, te Ženski kuglaški klub Kozara.

Auto Janković