763 Objavljeno 26 oktobar 2019 Autor: Micro Mreza

Prvog dana Evropskog prvenstva u džiu-džicu za kadete i juniore koje se održava na Grčkom ostrvu Krit u gradu Iraklionu, reprezentativci Republike Srpske osvojili su dvije medalje, zlatnu i srebrnu.

Naime, Matić Lazar je postao prvak starog kontinenta u kategoriji kadeti +81kg. Do medalje je došao sa 4 pobjede nad takmicarima iz Rusije i Grčke. Druga medalja pripada Davoru Bujaku, koji je u kategoriji kadeta do 81kg savladao domaćeg takmičara, zatim takmičara iz Srbije ali je zaustavljen u finalu od strane Ruskog takmičara.

Pored njih dvojice, prvog dana takmičenja nastupila je i Isidora Dragišić, kojoj je nedostajalo malo sportske sreće. Naime, Isidora kojoj je ovo drugi nastup za reprezentaciju, je radila dvije borbe i obje je izgubila sa jednim poenom razlike. U borbama sa mnogo iskusnijim takmičarkama, Isidora je pokazala da ima potencijal i da njeno vrijeme tek dolazi.: Privatna arhiva

U nedjelju se očekuje nastup preostala tri takmičara.

Rukovodstvo saveza na čelu sa sekretarom Natašom Prpić je u pregovorima koje je započeo predsjednik JJSRS Radislav Jovičić krajem prošlog mjeseca u Bukureštu, sa predstavnicima Svjetske i Evropske federacije izdejstvovala organizaciju otvorenog prvenstva Balkana i Svjetski kup za nade koji bi iduće godine u septembru u Banja Luci trebao da okupi preko hiljadu takmicara iz cijele Evrope.

/Srpskainfo/

Auto Janković