Auto Janković
2295 Objavljeno 13 februar 2018 Autor: Zoran Kalinac

Mlada atletičarka banjalučkog Borca Nikolija Stanivuković izabrana je za najbolju sportistkinju Banjaluke za 2017. godinu, na svečanosti koja je proteklog vikenda održana u sportskoj dvorani Borik.

Veliko priznanje za mladu, perspektivnu i nevjerovatno ambicioznu atletičarku stiglo je kao plod odličnih rezultata u prethodnoj godini, a ova nagrada dodatno pokazuje da Nikolija spada u red trenutno najboljih bosansko-hercegovačkih atletičarki.

''Prvo želim da se zahvalim žiriju na ovom priznanju, zaista će mi puno značiti nagrada u nastavku karijere, a takođe mi daje veliki motiv u postizanju još boljih rezultata. Presrećna sam što sam baš ja proglašena za najbolju sportistkinju, ali ovaj uspjeh nije došao preko noći. Vrijedno i naporno smo radili svaki dan'' kazala je za naš portal dvadesetogodišnja Banjalučanka.

''Ovaj uspjeh takođe ne bi bio moguć bez podrške moje porodice, a prije svega bez podrške moga trenera Nebojše Matijevića, koji je zajedno prošao sa mnom kroz sve ovo'', dodaje Nikolija, pred kojom je zaista blistava karijera.

Stanivukovićeva je do sada učestovala na brojnim takmičenjima, kako na nivou naše države, tako i na balkanskom, evropskom i svjetskom nivou. Kolekcija medalja i nagrada koje je osvojila ova Banjalučanka je zaista impozantna, a do sada je obarala i nekoliko rekorda.

Ova skromna djevojka sportskog duha, predstavlja jedan od najsvijetlijih primjera svim djevojčicama, ali i dječacima koji će se u budućnosti opredjeliti za ’’kraljicu sportova’’.

Centari civilnih inicijativa