1722 Objavljeno 24 februar 2018 Autor: Miloš Vasiljević

Odbojkaši Gacka dočekaće ekipu “Borac” iz Banjaluke u subotu od 16 časova u Dvorani kulturno-sportskog centra u Gacku, u okviru pretposljednjeg 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovaj meč bi mogao biti od presudnog značaja u borbi za opstanak, a poslije pobjede u prethodnom kolu na “vrućem” terenu kod ekipe “Modriče” Gačanima je dovoljan i bod kako bi i naredne sezone igrali elitno odbojkaško  takmičenje - Premijer ligu BiH.

Trener domaćih, Milan Bošković s puno optimizma dočekuje ovaj meč, ipak veliki nedostatak po njegovim riječima, biće izostanak Milana Borsnera i Danila Vukovića koji zbog povreda, već petnaestak dana nisu sa ekipom.

“Nema sumnje da će ovo biti jedan pravi prvenstveni meč, mi ulazimo sa željom da već sada obezbjedimo opstanak, poslije jedne teške sezone, pratili su nas razni pehovi, a ni finansijska strana nije bila puno bolja. Nama je dovoljan bod, mada idemo na pobjedu da još jednom obradujemo našu vjernu publike, a nema razloga da ne bude baš tako. Momci koji istrče na parket daće sve od sebe, a nadamo se svi da će to btii dovoljno da već sada izvadimo sebi kartu za takmičenje u Premijer ligi i iduće godine“, istakao je trener OK “Gacko“ Milan Bosković.

Ako domaća ekipa uspije u svojoj namjeri, te već sada i teoretski obezbjedi opstanak, meč posljednjeg ligaškog dijela u Foči protiv ekipe Maglića naredni vikend bila bi formalnost, bar za ekipu Gacka, obzirom i da se Fočaci bore za “goli“ premijerligaški zivot.

 

 

Auto Janković