Krčma kod Ace
1181 Objavljeno 10 mart 2018 Autor: David Pavlović

Košarkaški klub invalida „Vrbas“ Banja Luka, plasirao na završnice turnir Evrolige, koji se krajem aprila održava u Španiji, pošto su danas osvojili kvalifikacioni turnir Evrolige u SD „Borik“.

Šampion regionalne lige je u konkurenciji pet timova iz Poljske, Francuske, Austrije i Turske, ostvario je četiri ubjedljive pobjede, sa prosječnom koš razlikom  „+25“ i tako zauzeo prvo mjesto, koje potvrđeno pobjedom u posljednjem kolu nad Paktum Kilceom 92:48.

Drugo mjesto je zauzela ekipa Turk Cell iz Turske, a treće Flink Stons iz Austrije. U idelnu petorku turnira iz domaće ekipe je izabran Ante Štimac.

Glavni promoter turnira je bio je legenda svjetske košarke, Zoran Moka Slavnić, koji nije krio oduševljenje onim što je vidio.

„Šokiran sam ovim načinom igre, ovo nije za ljude. Jednom sam bio na ovakvoj vrsti košarke, bila je onako prijateljska, ali to nema veze sa ovim. To pršti, ovo je duplo teže i gore od NBA. Odoševljen sam ljudima, strašno, ne znam šta bi im dao da sam vlast, dao bih im sve da sam vlast. Zaista sam oduševljen ovim. Ja sljedeće godine punim 70 godina, mnogo sam stvari video u životu, ali ovo, ne znam kako da nazovem, meni je to Rimska arena, gladijatorski, pristup igre, sve pozitivno.“

Po završetku turnira Slavnić i bivša košarkašica Slađana Golić su podijelili medalje i pehare pobjednicima.

Auto Janković