583 Objavljeno 08 maj 2019 Autor: Zoran Kalinac

Rukometaši banjalučke Mladosti su na prethodna četiri duela ostvarili maksimalan učinak sa dvije pobjede na domaćem terenu i dvije pobjede na gostovanju.

Pred svojim navijačima Mladost je savladala ekipu Borca u gradskom derbiju rezultatom 23:21, a zatim u gostima i ekipu Čelinca rezultatom 25:27. Dolazak ekipe RK "Jedinstvo2015" iz Brčkog donijelo je nova tri boda Banjalučanima. Uz veoma sigurnu igru na kraju utakmice semafor je brojao 31:27 i čvrsto treće mjesto na tabeli Prve lige RS.

Nakog toga za rukometaše Mladosti uslijedio je odlazak u Bileću ekipi RK "Hercegovac" (21:27).

''Naša ekipa je otišla u desetkovanom sastavu na daleko gostovanje, ali to nije bio razlog za brigu jer su momci na terenu pokazali kakav kvalitet i karakter ima ova ekipa i donijeli u Banjaluku nova tri boda. U svim utakmicama naši momci su pokazali veliki karakter i ozbiljnost na terenu, to je pokazao rezultat na kraju svake utakmice. Treba naglasiti da su tokom svake utakmice naši momci bili ti koji su imali inicijativu nad protivnikom i konačan rezultat se pitao samo naših momaka'', rekao je za ''Mikro mrežu'' predsjednik RK ''Mladost'', Zoran Vukalo.