340 Objavljeno 05 oktobar 2019 Autor: Micro Mreza

Rukometaši banjalučkog kluba "Kaluđer" pokrenuli su humanitarnu akciju "Kaluđeri kuću grade" kako bi četvorici braće Lukić i njihovoj majci obezbijedili siguran krov nad glavom.

Samohrana majka Dušanka Lukić sa sinovima stanuje u iznajmljenoj kući u banjalučkom naselju Debeljaci. Jedan od članova "Kaluđera" Jovan Babić istakao je za "Glas Srpske" da nastoje organizovati što više humanitarnih akcija, te da osluškujući prijedloge svojih pratilaca na društvenim mrežama, pomažu porodicama kojima je pomoć neophodna.

- Tako smo saznali i za Lukiće. Da bi otkupili kuću u kojoj su trenutno podstanari potrebno je 22.000 maraka. Kuću je potrebno renovirati kako bi djeca imala normalne uslove za život - rekao je Babić.

Kako bi sakupili što više novca rukometaši "Kaluđera" u nedjelju će odigrati humanitarnu utakmicu sa ekipom "Prijedor 2" iz Prijedora u Osnovnoj školi "Borisav Stanković" u Banjaluci.

- Svi koji žele mogu doći na utakmicu u 18 časova, a cijena ulaznice je tri marke. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za ovu humanitarnu akciju, a osim toga biće postavljene i kutije za dobrovoljni prilog - dodao je Babić. Istakao je da svi koji mogu i žele pomoći Lukićima da konačno dobiju svoj krov nad glavom novac mogu uplatiti na žiro račun broj 5551000045737214 ili devizni račun 5550000045737458 na ime Dušanka Lukić. 

/Glas Srpske/