861 Objavljeno 27 novembar 2019 Autor: Zoran Kalinac

Rukometaši gradiške Kozare jesenji dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske okončali su na devetoj poziciji sa ukupno osvojenih 15 bodova. Ostvarili su pet pobjeda i šest poraza, što je uz minimalne uslove rada zaista odličan uspjeh.

Bez nekolicine standardnih prvotimaca gradiški rukometaši sezonu su počeli sa četiri poraza, međutim nakon toga upisali su seriju od četiri uzastopne pobjede. Derventa je jesenji prvak, s tim da ima isti broj bodova kao i Hercegovina (27). Banjalučki Borac, nad kojim je ekipa Kozare upisala trijumf u dvorani ''Borik'' rezultatom 30:26 nalazi se na trećem mjestu.

166. uzastopno gostovanje

Rukometaši i dalje rade u veoma teškim uslovima, uz minimalna finansijska sredstva i u isčekivanju nove sportske dvorane u Gradišci. Upravo je posljednji meč jesenjeg dijela šampionata u Srpcu protiv Hercegovine bio 166. uzastopno 'gostovanje' u takmičarskim utakmicama. Ono što je svakako bio dodatni problem, jeste što mladi rukometaši pred posljednje kolo nisu odradili niti jedan trening, jer naprosto nisu imali gdje.

''Uz još stotinu nedaća koje nas prate već godinama, uspjeli smo osvojiti velikih 15 bodova ove polusezone u najboljoj rukometnoj ligi u Republici Srpskoj i napraviti zaista ogroman uspjeh, koji se mjeri sa nemogućim'', ističu iz RK ''Kozara''.

Mlade nade gradiškog rukometa

Omladinske selekcije Kozare redovno su nastupale u ligi mladih Republike Srpske i zabilježile nekoliko veoma zapaženih rezultata. Gradiški rukometni mališani 2004. godišta izborili su plasman na završnicu prvenstva Republike Srpske zajedno sa Borcem i Dubicom, a u konkurenciji su još bili Srbac, Prnjavor, Novi Grad i Prijedor.

''Sve to su uspjeli sa minimalnim brojem treninga, tj. dva treninga sedmično, a znali smo da ne treniramo i po deset dana kada pada kiša. Nažalost zbog tako loših uslova nemamo genraciju 2006. godišta te smo tako morali najtalentovanijeg igrača ovog uzrasta 'poslati' u Bijeljinu da igra kod naših velikih sportskih prijatelja Obrenka Miljkovića i Bogana Rankića'', kazao je za ''Micro mrežu'' trener u RK ''Kozara'' Aleksandar Kovačević.

Talentovani rukometaš Danilo Pavlović velika je nada bh. rukometa, a među rukomtašima pred kojima je svijetla budućnost su još i Aleksa Bjelajac i Vladimir Barać.

Sezona u elitnom rangu srpskog rukometa nastavlja se na proljeće.