7972 Objavljeno 10 decembar 2020 Autor: Zoran Kalinac

Mlada gradiška teniserka Tea Kovačević napravila je još jedan istorijski uspjeh, potvrdio je to za ''Micro mrežu'' Tein otac i trener Marko Kovačević.

Tea je uspjela ono što do sada nikome nije pošlo za rukom, a to je da igra finale u dvije starosne kategorije, za djevojčice do 10 godina (U10) i one godinu dana starije do 11 (U11).

Sportski kompleks na ''Rafael Nadal Tennis Academy Mallorca'' sastoji se od čak 45 terena za tenis, a Marko i Tea su oduševljeni ovim 'nevjerovatnim' turnirom, baš kako su se oduševili mnogi koji su u proteklih nekoliko dana gledali kako igra teniserka iz Gradiške.

Teini i Markovi snovi se nastavljaju i dalje, kraj se ne nazire, a mlada zlatokosa djevojčica je još jednom pokazala da je najbolji i najljepši ambasador Gradiške u Evropi i svijetu.

4. dan

Tea je uspjela savladati najtežu protivnicu u svom životu Mireia Sagrista Barmejo (ESP) sa 2-1. Po setovima je bilo 7-6, 4-6, 6-3 - U11 kategorija.

''Ovo što sam gledao danas, punih 2 sata i 58 minuta je nešto najteže u životu što sam doživio. Ja ne znam otkud Tei ovolika fizička i mentalna snaga da se izbori za pobjedu nad ovako mudrom i vrhunskom igračicom'', napisao je Marko nakon ovog meča.

3. dan

2. dan

Tokom drugog dana turnira, Tea je danas u kategoriji U11 odigrala još jedan meč i to sa veoma talentovanom španskom teniserkom Caroline de Los Silos Soler, koja je slovila za velikog favorita na Rafael Nadal Akademiji. Ipak, domaćini i porodica od Caroline bili su u nevjerici nakon meča kojeg je Tea Kovačević privela u svoju korist sa nevjerovatnih 2:0 u setovima sa samo jednim izgubljenim gemom (6-1, 6-0).

''Ovaj rezultat za našu Teu mi daje za pravo da se nadamo visokom plasmanu i u ovoj U11 kategoriji ovog fantastičnog turnira. Tea je danas, prijepodne u 11.00h, trebala odigrati svoj drugi meč u svojoj U10 kategoriji, ali je taj susret pomjeren za sutra zbog kiše koja je jutros padala ovdje. Sutra nastavljamo u istom ritmu. Pozdrav svima i hvala vam na podršci'' napisao je Tein otac i trener Marko Kovačević.

1. dan

Zlatna teniserka, osvajačica turnira u Majamiju ''Little Mo'', svoj prvi meč odigrala je juče na jednom od najljepših ostrva na svijetu, Majorci. 

Tein prvi dan na "RAFAEL NADAL ACADEMY" turniru završio je veoma uspješno. Prvi meč u U11 kategoriji protiv Mile Jovanovski iz Njemačke Tea je završila sa 2:0 u setovima, bilo je 6-0 i 6-1. U konkurenciji U10 savladala je Sophiu Alpu sa maksimalnih 2:0 i to bez izgubljenog gema (6-0, 6-0).

Teine rezultate iz Španije svakodnevno pratite na Portalu Micro mreža.


Subscribe na naš YouTube kanal.

Pratite ''Micro Mrežu'' na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Besplatnu Android aplikaciju preuzmite OVDJE.

Centari civilnih inicijativa