262 Objavljeno 17 februar 2021 Autor: Micro Mreza

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević objavio je preliminarnu rang listu stipendista opštine Srbac po kojoj je odobreno 86 stipendija za školsku 2020/21. godinu u skladu sa sredstvima planiranim ovogodišnjim budžetom u iznosu od 60 hiljada KM.

U ovoj školskoj godini biće stipendirana 64 studenta druge i viših godina studija visokoškolskih ustanova koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije i 12 studenata visokoškolskih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije.

Studenti iz ovih kategorija dobiće sedam mjesečnih stipendija po 100 KM.

Isti iznos odobren je i za jednog studenta vukovca-učenika generacije, kao i za tri studenta iz kategorije socijalnog statusa u koju spadaju djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studenti bez roditeljskog staranja, studenti čiji su roditelji korisnici stalne novčane pomoći i studenti sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica.

I ove godine predviđeno je stipendiranje šest studenata koji se nalaze na master studijama po Bolonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu školovanja. NJima će jednokratno biti isplaćeno 700 KM.

Preliminarnu rang listu stipendista možete pogledati na oglasnoj ploči u zgradi opštinske uprave i na našoj internet stranici OVDJE.

Eventualne žalbe na izloženu rang listu mogu se dostaviti u roku od osam dana Opštinskoj upravi u Srpcu. Neophodno je da žalbe budu obrazložene u pismenoj formi i naslovljene na adresu:

Opština Srbac, Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti, Trg boraca 1; 78420 Srbac.

Žalbe koje su naslovljene na ovaj način, mogu se dostaviti i lično u Centru za pružanje usluga građanima u zgradi Opštinske uprave.

Usmene i neblagovremene žalbe se neće razmatrati.

Nakon isteka roka za žalbe, načelnik opštine će putem oglasne ploče u zgradi opštinske uprave i putem opštinske internet stranice objaviti konačnu rang listu stipendista.

Pozivaju se studenti koji se nalaze na preliminarnoj listi stipendista opštine Srbac, a koji su u međuvremenu stekli pravo stipendiranja kod nekog od resornih ministarstava ili drugih javnih izvora finansiranja, i planiraju da koriste tu stipendiju, da takođe u narednih osam dana dođu u Opštinsku upravu u Srpcu kako bi potpisali potvrdu kojom se odriču prava na opštinsku stipendiju.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se ukupno 110 studenata, od čega je njih sedmoro u međuvremenu odustalo od opštinske stipendije zbog korištenja stipendije od drugih izvora, dok osmoro studenata nije ispunjavalo uslove, piše na službenoj stranici opštine Srbac.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Testing centar Gradiška