192 Objavljeno 08 mart 2021 Autor: Micro mreža

Više od godinu dana se borimo sa pandemijom Covid-19, a čitav život vodimo svoje bitke i jako često zaboravljamo da jako veliki broj negativnih vijesti lijepimo na sebe stvarajući na taj način teret koji nosimo svuda.

Nesaglediva količina medijskog sadržaja plasira se svakog dana ulazeći direktno u našu glavu, izvještaji o broju zaraženih/umrlih, poznate nam teme političkog prepucavanja, te nezaobilazne fake vijesti i kada se trudimo izbjeći gledanje negativnog medijskog sadržaja taj sadržaj nam dolazi direktno od onih koji u tome ne uspijevaju. Brz način života nam jednostavno ne dozvoljava da vodimo adekvatnu brigu o svom mentalnom zdravlju. Mnogi od nas nisu učeni da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko, i iz tog razloga mentalno zdravlje danas predstavlja tabu temu, posebno kod mladih ljudi.

Kao odgovor na sve navedeno redakcija Fontana.ba portala u saradnji sa nekoliko medija u BiH (Free radioRadiyo ActiveTrend RadioAbrašević Media) pokreće kampanju „Mentalni#„ koja ima za cilj promociju važnosti mentalnog zdravlja kod mladih, načina na koji prihvatamo infromacije i sve ono što nam se dešava u svakodnevnici. Stalo nam je da #oprostite sebi i drugima jer vam taj teret kojeg nosite nije potreban, #kontamo da nemamo život kakav želimo, ali možemo da uživamo u ovom kakav jeste, #mogu da podnesem ono što mi se dešava.

Online kampanja će se voditi na društvenim mrežama spomenutih medija (Facebook, Instagram) kroz zanimljive i edukativne sadržaje. Kampanja je otvorenog tipa tako da se svi zainteresovani mogu uključiti kroz dostavljanje ličnog sadržaja, aktivnog učešća na „call to action“ objavama, a svojim komentarima i dijeljenjem našeg sadržaja također možete aktivno podržati našu kampanju.

Testing centar Gradiška