1547 Objavljeno 07 jun 2021 Autor: Bojan Trgić

Vasilije Makitan, učenik četvrtog razreda Tehničke škole Gradiška osvojio je odlično 5. mjesto od ukupno 30 takmičara na Državnom takmičenju iz informatike. Takmičenje je održano u prostorijama Druge Gimnazije u Sarajevu, 5. i 6. juna.

Na takmičenju je učestvovalo 30 najboljih mladih programera iz srednjih škola širom BiH, od toga 15 iz Republike Srpske i 15 iz Federacije BiH. Za ovakav uspjeh učenika Tehničke škole zasluge nosi i profesor Radovan Marjanović, koji je Vasilija pripremao za takmičenje. Kako kaže profesor Marjanović, s Vasilijem radi godinama, a ovaj uspjeh im je poruka da se sav trud isplatio.

"Radili smo naporno na sekciji od prvog razreda kada je Vasilije došao u našu školu i drago mi je da se trud isplatio. Vasilije je odličan učenik, veoma vrijedan, ali prije svega veoma vaspitan mladi čovjek. Želim mu sreću u životu i daljem školovanju koje planira nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci."

Uspjeh ovog đaka je značajan i iz razloga jer ga vodi na Balkasnku olimpijadu iz informatike, koji je ostvario kao najbolje plasirani takmičar iz Republike Srpske. Ovo je već 7. put da se učenici profesora Radovana Marjanovića plasiraju na Olimpijade iz informatike, što je rezultat mukotrpnog i odvažnog rada kompletnog nastavnog osoblja u Tehničkoj školi Gradiška.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa