Auto Janković
172 Objavljeno 25 jun 2021 Autor: RTRS

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija studentima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu iz Fonda "Dr Milan Јelić" za akademsku 2020/2021. godinu.

Za studente drugog ciklusa studija predviđeno je 11 stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a za studente trećeg ciklusa sedam stipendija u iznosu od po 10.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva.

Od ove godine studenti se na konkurs prijavljuju elektronskim putem. Svu potrebnu dokumentaciju o ostvarenim rezultatima studenata u nauci, umjetnosti i inovatorstvu će od sada dostavljati putem internet aplikacije https://eprijava.vladars.net, koja se nalazi na sajtu Ministarstva i Fonda.

Lične podatke, kao i podatke sa univerziteta u Republici Srpskoj, Fond "Dr Milan Јelić" pribavljaće po službenooj dužnosti, umjesto studenata.

Aplikacija je interaktivnog karaktera i ubrzava proces prijavljivanja i obrade prijave, budući da se svi podaci unose, razvrstavaju i grupišu u samom softveru.

Konkurs za dodjelu stipendija studenima drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2020/2021. godinu biće otvoren do 16. jula. 

Stipendisti Fonda su studentni najprestižnijih svjetskih univerziteta.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa