87 Objavljeno 23 jul 2022 Autor: Micro mreža

Fondacija "Friedrich Ebert" i Centar za ljudska prava "ImpAct" realizovali su sesiju pod nazivom "online nasilje" putem aplikacije ZOOM, a ista je bila emitovana uživo na fejsbuk stranici portala "Micro mreža".

Učesnici radionice su bili upoznati sa samim pojmom "online" nasilje, oblika online nasilja i načina na koji se ono manifestuje. Isto tako predavači su posvetili dosta vremena tome šta je sve govor mržnje i da je njegova pojava itekako rasprostranjena. Ono što je karakteristično za online nasilje jeste činjenica da počiniocu ovakvog vida nasilja često prođu nekažnjeno, dok žrtve trpe nasilje i rijetko dobiju podršku za borbu protiv ovog nasilja.

Kroz konkretne primjere učesnicima je prikazano kako su pojedini ljudi iz javnog života bili izloženi online nasilju. Detaljno je prikazan i način na koji su mediji diprinijeli da dođe do intenziviranja online nasilja.

Svi koji su pohađali radionicu su imali priliku i da vide na koji način mogu da se zaštite od ovakvog vida nasilja, te da ukoliko dožive online nasilje, isti prijave policiji.

Čitavo predavanje je dostupno na ovom video linku.

Auto Janković