299 Objavljeno 05 decembar 2020 Autor: Micro mreža

Studentima bez jednog roditelja i djeci ratnih vojnih invalida koji su stanari Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci i koji su zbog tehničke greške uplatili cijeli iznos za menzu i za smeštaj novac će biti vraćen, potvrdio je za "Nezavisne" Dragoslav Topić, direktor doma.

Dodao je da im neće biti uskraćena dosadašnja prava, jer je informacija da se za njih ukida subvencija za smještaj i ishranu u menzi nastala usljed tehničke greške.

"Greška koja je nastala prilikom kucanja odluke ispravljena je i studenti koji su ranije uplatili smještaj i karticu za menzu bez subvencija priznaće im se u narednom mjesecu, tako da ništa ne radimo na štetu naših studenata", kazao je Topić.

Stanarka doma Marija Andrić iz Višegrada, studentkinja četvrte godine, ističe da je studentima stiglo obavještenje da subvencije neće biti ukinute.

"Nadamo se da će u narednim danima studentima  bez jednog roditelja i djeci ratnih vojnih invalida novac biti vraćen", ističe Marija i dodaje da nije bitno na koji će to način rukovodstvo doma uraditi.

"Važno je samo da nas ne oštete, jer da su ukinuli subvencije koje imamo, naši roditelji bi se našli u problemu kako da nas školuju",  kaže Marija.

Podsjetimo, studenti su prethodnih dana, smatrajući da su oštećeni odlukom SC "Nikola Tesla", pokrenuli  peticiju u domu, o kojoj su  obavijestili i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS. Iz ovog ministarstva  kratko su za "Nezavisne" rekli da, budući da je rukovodstvo doma ispravilo odluku o načinu plaćanja za navedene kategorije studenata, oni nemaju potrebe da se uključuju u to.

/Nezavisne/

Arcadia company