469 Objavljeno 27 januar 2021 Autor: Srna

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da su učenici i nastavnici osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj kroz humanitarnu akciju sakupili oko 50.000 KM za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, koji se gradi za 158 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Trivićeva se danas u Banjaluci sastala sa predsjednikom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovim sa kojim je razgovarala o ovoj akciji.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopšteno je da su Trivićeva i Arlov pozvali građane da se pridruže ovoj akciji koja traje do 15. februara.

Sagovornici su govorili i o značaju koji Sveti Sava ima u oblasti obrazovanja i kulture srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srbiji.

Trivićeva je rekla da je važno da se u kontinuitetu održava projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", te izrazila nadu da će epidemiološka situacija biti povoljna.

Arlov je napomenuo da i ove godine planiraju dolazak djece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku u junu ili u avgustu, te predstavio plan aktivnosti Odbora.

On je Trivićevoj uručio zahvalnicu i knjigu "Humano srce Srpske", u kojoj su predstavljeni svi dosadašnji projekti Odbora.


Pratite ''Micro mrežu'' na društvenim mrežama:
YouTube Logo | The most famous brands and company logos in the world Facebook, Logo, Social Network, Network  What is the history of Instagram's logo? - Quora Twitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Auto Janković