Auto Janković
1579 Objavljeno 23 jul 2021 Autor: Fena

Nacionalni štab civilne zaštite donio je novu odluku kojom se mijenjaju uslovi za ulazak u Hrvatsku na način da je produžio trajanje ispravnosti potvrde o vakcinaciji i preboljenju bolesti.

Tako se od ponedjeljka, 26. jula u Hrvatsku može ući ukoliko potvrde o vakcinaciji sa dvije doze vakcine, odnosno o preboljenju bolesti, nisu starije od 270 dana. Prema ranijim uslovima, potvrda nije smjela biti starija od 210 dana.

Isto tako, u odluci se precizira da putnici iz zemalja koje spadaju u 1. kategoriju moraju imati negativan nalaz PCR testa ne starijeg od 48 sati i obvezno ići u samoizolaciju, dok putnici iz zemalja 2. kategorije, pri ulasku u zemlju moraju prikazati negativan nalaz PCR testa koji nije stariji od 72 sata ili antigenskog testa koji nije stariji od 48 sata, nezavisno o statusu vakcinacije ili preboljenju bolesti.

U te zemlje spadaju Velika Britanija, Rusija i Kipar. Odluka se primjenjuje od ponedjeljka, 26. jula, a trajaće do 15. avgusta, prenosi Hina.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa