1460 Objavljeno 19 septembar 2021 Autor: Micro Mreza

Marina Tucaković, najpoznatiji srpski tekstopisac, preminula je poslije duže borbe sa teškom bolešću. Tokom karijere napisala je stotine pjesama i sarađivala sa najvećim imenima pop i folk scene.

Nakon teškog gušenja, Marina Tucaković primljena je u jednu privatnu bolnicu u utorak, a kada je utvrđeno da je pozitivna na kovid-19 prebačena je u bolnicu ''Dragiša Mišović''.

Njeno stanje se dodatno pogoršalo, pa su ljekari morali da je prikače na respirator. Bolovala je od raka dojke, od kojeg se dugo liječila.

Marina Tucaković rođena je u Beogradu 1953. godine. Uprkos tome što je završila Ekonomski fakultet, još kao tinejdžerka je počela da piše pjesme.

Karijeru je započela pišući pjesme za grupu ''Zana'', a jedan od prvih hitova bila je numera ''Dodirni mi kolena''.

Od tada je sarađivala sa velikim brojem najpoznatijih izvođača sa ovih prostora, poput Zdravka Čolića, Lepe Brene, Džeja Ramadanovskog, Tošeta Proeskog, Svetlane Cece Ražnatović, Željka Samardžića, Željka Joksimovića, Dragane Mirković, Jelene Karleuše i mnogih drugih.

Autorka je i brojnih pjesama za predstavnike Srbije na Pjesmi Evrovizije – Nije ljubav stvar, kojom je Željko Joksimović predstavljao Srbiju 2012. godine, kao i Ljubav je svuda za ''Moje 3'' za Evrosong 2013. godine.

Napisala je i sve tri numere za festival ''3 pa 1'', na kojem je odabran kandidat za Pjesmu Evrovizije 2010. godine.

Bila je udata za kompozitora Aleksandra Futu Radulovića i imala dva sina – Milana i Miloša, koji je 2008. sa 24 godine preminuo u porodičnoj kući.

/RTS/

Centari civilnih inicijativa