1230 Objavljeno 21 jun 2018 Autor: Vidosav Đurđević

Sinoć je u Beogradu u prelijepom hotelu Crowne Plaza održana dodjela nagrada BIZNIS PARTNER 2018 u organizaciji kompanije Mass Media International. kompanije Mass Media International. Regionalnu nagradu“Biznis partner 2018“, dobilo je 40 kompanija iz Srbije i regiona. Na svečanoj ceremoniji dodela nagrada prisustvovali su predstavnici kompanija, državne uprave, diplomatskog kora, a pristne goste je ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave pozdravio državni sekretar Zoran Kasanović.

Kasanović je rekao da su kompanije, dobitnici nagrada, predstavnici poslovnog sveta koji imaju visoke profesionalne i etičke norme i sjajne poslovne rezultate.

„Činimo sve da stvorimo povoljan poslovni ambijent, od podsticanja investicija bilo domaćih ili stranih, preko podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima do podrške opštinama igradovima da stvore infrastrukturne uslove i pruže podsticajne mere za razvoj biznisa”, poručio je Kasanović, pozdravljjući prisutne u svoje lično ime i ime Vlade republike Srbije.

Nagrade Regionalni Biznis Partner 2018. dobile su kompanije:“;Gebruder Weiss“ iz Austrije,„Podravka“, iz Hrvatske“AD Montenegro”iz Crne Gore, GS-Tvornica mašina Travnik”; iz Bosne i Hercegovine,“;Kanet Agro”, iz Makedonije, Tvornica obuće BEMA iz Republike Srpske, “Toneli”iz Slovenije i “Egrokor Festekipar”t iz Mađarske.

Predsednik komisije za dodelu nagrada profesor Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada Ilija Ćosić, rekao je uoči dodele priznanja da je specifičnost ove nagrade jer upravo kompanije biraju najbolje partnere i ocenjuju rad svojih kolega.

“U anketi je učestvovalo 3.000 preduzecah iz Srbije i regiona i na kraju je izabrano 40 najboljih Kompanija Dozvolite da prisutne upoznam da je konačna odluka donijeta je na osnovu analize svih dobijenih rezultata koji su potvrdili da kompanija; kontinuiranim investicijama i inovacijama uspješno odgovara na sve zahtjeve savremenog tržišta, nudeći visok kvalitet proizvoda prepoznata je i potvrđena na domaćem i međunarodnm tržištu kao pouzdan i odgovoran partner. Ostvarila je odlične poslovne rezultate, a visok stepen profesionalnosti i etičnosti, uvažavanje poslovnih partnera, potrošača i klijenata, ekološka svijest i briga o zaštiti životne sredine, društvena odgovornost, su parametri na osnovu kojih je postala snažan oslonac razvoju lokalne zajednice, doprinijela ekonomskom prosperitetu i svakako zaslužuje nagradu REGIONALNI BIZNIS PARTNER 2018”,rekao je predsjednik komiseije za dodjeli nagrade prof dr .Ilija Ćosić. Među laureatinma je bila i tvornica obuće "Bema" iz Banjaluke koja je nagrađena značajnim.

Priznanjem REGIONALNI BIZNIS PARTNER 2018 godine.TO „Bema“ je nagrađena kao najbolja i jedina kompanija iz Republike Srpske. Nagradu statuu i plaketu u ime TO”Bema” primio je  tehnički direktor Marinko Umičević.

“Ovo je veliko priznanje za našu fabriku koja je osnovana 2004 godine i koija danas u Banjaluci i Mrkonjić gradu zapošljava oko 1200 radnika. Raduje nas da smo prepoznati od partnera iz okruženja i da smo dobili ovu prestižnu nagradu koja govori da se naš radi trud bilježi i velikom broju zemalja koji poštuju dobro i kvalitetno poslovanje Takođe nas raduje da su i drugi prepoznali našu poslovnu iaktivnost kao i da je Tvornice obuće „Bema“d.o.o. iz Banja Lukepostala poznata na tržištu. Nagrada posebno godi s obzirom da su naš kvalitet prepoznali i ocjenili poslovni partneri i kljenti, a potvrdili rezultati nezavisnih istraživanja. Moram naglasiti da je konačna odluka o laureatima donijeta na osnovu analize svih dobijenih rezultata koji su potvrdili da kompanija „Bema“brojnim investicijama kao i inovacijama uspješno odgovara na sve zahtjeve savremenog tržišta, nudeći visok kvalitet proizvoda. Sretni smo jer smo se potvidili na domaćem i međunarodnm tržištu kao pouzdan i odgovoran partner. Iz godine u godinu ostvarivali smo odlične rezultate, zahvaljijući prije svega visokom stepenu profesionalnosti. Mnogo polažemo na uvažavanje poslovnih partnera, kupaca.Značajno smo podigli smo ekološka svijest i briga o zaštiti životne sredine, Posebno naglašavam na visok stepen razvijene društvene odgovornost,u razvoju cijelog našeg društva a posebnu pažnju usmjerili smo na povećanje standarda naših radnika.Ovoj dobro organizovanon manifestaciji koje se održava već 24 godine je prisustvovao i veliki prijatelj TO“ Bema“ i „KKI Vrbasa prtedsjednik kao i moj lični prijatelj Zoran Moka Slavnić legendarni košarkaš KK Crvena Zvezda sa kojim smo se družili na svečanoj večeri. Imali smo čast da dodjeli nagrade i zajedno sa nama se raduje nagradi poznati estradni umjetnik i kompozoror iz banjaluke Miroslav Janjanin”, rekao je gospodin Marinko Umičević tehnički direktor nagrađene „Beme“.

Umičević je naglasio da se zahvaljuje žiriju kao i predsjednici vlade Republike Srpske gospođi Željki Cvijanović jer je ona bila jedan od inicijatora predlaganja Beme za ovu prestižnu regionalnu nagradu. Uz lijepo druženje nagrađeni su proveli prijatnu večer a ovakvi susreti su šansa da se steknu nove poslovne veze koje mogu donijeti nove poslove i poznanstva koja vode napredku kompanija koje su prisutne na ovakvim svečanostima.

Auto Janković