613 Objavljeno 03 februar 2021 Autor: Zlatko Zahović

Prvi retrogradni Merkur ove godine trajaće u period od 30. januara do 21. februara. Po starom astrološkom vjerovanju svi smo podložni  njegovom uticaju.  

A šta on znači za svakog od nas?

Šta je retrogradni Merkur?

Tri puta godišnje planeta Merkur kreće se unazad na nebeskom svodu.  Ovo njegovo kretanje zovemo retrogradno kretanje Merkura ili jednostavno retrogradni Merkur. 

Za poznavaoce astrologije ovaj period se tradicionalno veže za zbunjenost, odlaganje i frustraciju.

Ovo je odlično vrijeme za refleksiju na prošlost, ali i je i naša intuicija na visokom nivou tokom ovog perioda.

Predviđene slučajnosti koje će se desiti mogu nas zaprepastiti.

Šta je retrogradno kretanje?

Astronomsko objašnjenje za retrogradno kretanje počinje razumijevanjem da se planete u našem Sunčevom sistemu okreću oko Sunca u različitima rastojanjima i brzinama. 

Dok se i mi sami okrećemo oko Sunca, možemo posmatrati i druge planete kako to čine.

U kojim periodima će Merkur biti retrogradan u 2021. godini?

U 2021. Merkur će biti retrogradan u idućim periodima:

1. Od 30. januara do 21. februara (u znaku vodolije)

2. Od 29. maja do 22. juna (u znaku blizanaca)

3. Od 27. septembra do 22. oktobra (u znaku vage)

Šta trebamo činiti tokom retrogradnog Merkura?

Planeta Merkur vlada komunikacijom u svim oblicima, putem slušanja, pisanja, čitanja, pričanja kao i sa aktivnostima koje su usko povezane sa komunikacijom poput pregovora i sklapanja ugovora. Merkur takođe vlada putovanjima, vozilima i poštom.

Kada je Merkur retrogradan, pokušajte biti fleksibilni, strpljivi, sa razumijevanjem, dajte sebi više vremena za putovanje i izbjegavajte potpisivanje ugovora za koje niste sigurni. Duplo provjeravajte svoje odgovore na mejlove i poruke, kao i rezervacije prije nego što krenete na put.

Pokušajte da ne donosite nikakve konačne odluke prije kraja retrogradnog Merkura. Naravno vaš život ne može i ne treba stati tokom ovog perioda, ali planirajte unaprijed, imajte plan B i budite spremni na nesporazume u komunikaciji s ljudima.

Retrogradni Merkur u vodoliji 

Nakon osnovnih univerzalnih karakteristika retrogradnog Merkura, bitna stavka u identifikovanju ovog perioda je znak u kojem se on odvija.

Svi retrogradni Merkuri ove godine biće u vazdušnim znacima. Prvi retrogradni Merkur 2021. godine  je u znaku vodolije. Tokom ovog perioda imaćemo niz planeta u vodoliji koja će naglašavati njenu energiju. Vodolija je znak individualnog izražavanja, promjene i tehnologije. Očekujte i tehnološke probleme u ovom periodu.

Vodolija se bavi pronalaskom novih rješenja za stare probleme. Možda ćete imati potrebu da drastično izmijenite stvari.

Retrogradni Merkur u vodoliji nam donosi zatvaranje starih poglavlja kako bi napredovali dalje u životu. Ovo je vrijeme da se zatvore teme bivših prijateljstava, veza i drugih društvenih pitanja. Ako su vas ranije povrijedili ili odbacili neki prijatelji, ova tema će isploviti na površinu.

Ovo je vrijeme kada kolektivno razmišljamo o budućnosti i našim mogućnostima. Kako je retrogradni Merkur u znaku vodolije očekujte mnoge nove ideje i otkrića.  

Konektujte se sa novim ljudima a istovremeno dajte sebi prostora da identifikujete vlastita mišljenja i stavove.


Pratite ''Micro mrežu'' na društvenim mrežama:
YouTube Logo | The most famous brands and company logos in the world Facebook, Logo, Social Network, Network  What is the history of Instagram's logo? - Quora Twitter logo history | Creative FreedomNo photo description available.

Testing centar Gradiška