185 Objavljeno 25 mart 2021 Autor: Micro mreža

Nakon uspješno realizovane robno-robne razmjene u okviru projekta ''Odigraj zeleno'', koji provodi Razvojna agencija Gradiška u sklopu inovacijskog izazova ''Čisto da se zna'' UNDP Accelerator Laba u BiH, realizovana je i druga projektna aktivnost.

Aktivnost se odnosila na uspostavljanje dva zelena ostrva na dvije lokacije u centru grada.

U saradnji sa partnerskim preduzećem KP ''Gradska čistoća'' pored postojećih kontejnera za mješoviti otpad, na oba zelena ostrva postavljena su po dva kontejnera za odlaganje papira i PET ambalaže.

Uspostavljanje zelenih ostrva omogućiće građanima pravilno razvrstavanje i odlaganje otpada, što će uticati na unapređenje komunalne djelatnosti i podsticanje reciklaže, te dugoročno doprinijeti očuvanju životne sredine.

Takođe, u pripremi je mobilna aplikacija za stanovnike Gradiške sa edukativnom i 'gejming' sekcijom, koja će se koristiti pri odlaganju otpada.

U narednom periodu biće realizovane i ostale projektne aktivnosti.

Podsjećamo, projekat ''Odigraj zeleno'' jedan je od pet pobjednika UNDP izazova ''Čisto da se zna'', čiji je cilj potaknuti inovativno razmišljanje i lokalnu akciju protiv različitih uzroka problema otpada u Bosni i Hercegovini.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Testing centar Gradiška