1124 Objavljeno 16 maj 2021 Autor: Rajko Pušić

Proučavajući djelo arheologa Hajnriha Šlimana (1822-1890.) hrvatsko-muslimanski naučnici došli su do novih otkrića od kojih bi se pokojni Šliman nekoliko puta prevrnuo u grobu.

Naime, detaljnom naučnom analizom ustanovljeno je da za Trojanski rat nije kriv ni pastir Paris, ni lijepa Jelena, ni Menelaj, ni Prijam... kriva je je jabuka.

Dok je čuvao stado na brdu Idi, Parisa su posjetile boginje Hera, Atina i Afrodita, želeći da Paris najljepšoj od njih podari jabuku. Pošto mu je obećala Jelenu, ženu spartanskog kralja Menelaja, pohlepni Paris je jabuku dao Afroditi. Paris je zatim ugrabio lijepu Jelenu i odveo je u Troju, a ponosni i razljućeni Menelaj je okupio vojsku i krenuo da vrati svoju ženu. Tako je izbio Trojanski rat. Ali, ne lezi vraže, hrvatsko-muslimanskim naučnicima tu je bilo nešto sumnjivo, pa su temeljito razgrnuli istoriju otkrivši da kobna jabuka ne potiče iz geografskih predjela Troje i Sparte. Hemijsko-radiološko-genetskom analizom ostataka te kobne jabuke, utvrđeno je da su tu jabuku Parisu podvalili Srbi kako bi zavadili kralja Menelaja i kralja Prijama i tako izazvali Trojanski rat.

Rezultate analize naučnici su poslali na poljoprivredne institute u Gospić i Hadžiće kako bi se utvrdilo geografsko porijeklo jabuke. Ne gubeći vrijeme, hrvatsko-muslimanski agronomi analizom su utvrdili da ta vrsta jabuke isključivo uspijeva na plantažama kod srpskog mjesta Podgradci. Da bi ova istraživanja dobila multidisciplarnu dimenziju, u akciju su uključeni i genealozi, koji su, tragajući po rodoslovima, iščeprkali Homerovog potomka koji u Berlinu radi kao gastarbajter. Budući da je Homerov potomak na kraju krajeva pravoslavne vjere, njegovo svjedočenje nije uzeto kao vjerodostojno, jer je ovaj tvrdio kako njegov praprapraprapradjed Homer u svojim pričama nije spominjao Srbe kao narod koji je podmuklo uvalio jabuku Parisu nagovorivši ga da jabuku podari Afroditi. Hrvatsko-muslimanski naučnici su ipak došli do zaključka  da je Homer bio slijep, pa zbog toga nije mogao da vide Srbe kako uvaljuju jabuku naivnom Parisu.

Objedinivši sve rezultate, hrvatsko-muslimanski naučnici su angažovali svoje istoričare da prekroje istoriju i počnu da pišu novu, a zaključke svoje istrage poslali su Savjetu bezbjednosti UN kako bi izrazio duboku zabrinutost u vezi sa srpskom umješanošću u izazivanje Trojanskog rata.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković