Auto Janković
950 Objavljeno 24 jul 2021 Autor: Duško Mrkonjić

Na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja u Gradišci održan je treći festival zanatskog piva "Craft beer and street food festival". Za razliku od prethodnih godina, u nešto skromnijem izdanju posjetioci su mogli probati devet vrsta ''kraft'' piva od proizvođača iz Gradiške, Banja Luke, Doboja, Prnjavora.

Petar Janjić, proizvođač piva iz Gradiške na festivalu se predsatvio sa tri vrste zanatskog piva kojima je dao naziv ''Druga pomoć''.

Dragan Vrhovac, proizvođač iz Prnjavora kaže da u komercijalnoj ponudi ima tri vrste piva i na tržištu je više od šest godine.

''Kraft traži posebne uslove da bi mogao da zadrži svoj kvalitet i ukus. Koristimo ječam, vodu, hmelj i kvasa'', kaže Dragan Vrhovac, proizvođač iz Prnjavora.

Cilj ovakvih festivala je promocija domaćih proizvođača ali i druženja kojeg je nedostajalo u prethodnom periodu, poručuju iz Turističke organizacije Gradiška.

Kada su u pitanju kulinarski specijaliteti, za njih su se pobrinuli kuvari restorana "Đerdan" i "Krčma kod Ace". Oni su pripremali kobasicu s roštilja koja, kako kažu odlično ide uz pivo.

Nakon prošlogodišnjeg prekida, od ovaj festival je nastavio postojati i veoma je popularan u brojnim gradovima Srpske, te se za pet dana 29. održava u Laktašima.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Centari civilnih inicijativa