2494 Objavljeno 18 septembar 2021 Autor: Micro Mreza

Adna Biber iz Sarajeva najljepša je djevojka Bosne i Hercegovine. Odlučeno je to na finalu izbora za Miss BiH za 2021. godinu u Lukavcu, gdje se za titulu najljepše djevojke takmičilo 18 djevojaka, dok je Miss EMI magazina Inja Ponjavić iz Gradiške.

Prva pratilja Miss BiH za ovu godinu je Anđela Glišić iz Zvornika, a druga pratilja je Sara Dangubić iz Ljubinja.

Miss internata Tamara Banjac iz Ribnika, miss televoutinga Mihalea Majstorović iz Srpca, miss fotogeničnosti Ivona Šakotić iz Bileće, dok je najšarmantnijom djevojkom proglašena Jasmina Krilić iz Mostara.

Ovogodišnji izbor za Miss BiH protekao je u svečanoj atmosferi, s obzirom da se radi o 25 izboru najljepše djevojke BiH.

Početkom ovoga mjeseca započele su pripreme i snimanja za ovo takmičenje, a finalistice su boravile u Garden City Hotelu & Resortu u Konjicu, gdje su provele 12 nezaboravnih dana.

Kao i uvijek, direkcija Miss BiH promoviše društveno korisne teme te su tako ove godine dale akcent na promociju podizanja ekološke svijesti te posebno problem divljih deponija u BiH.

Akcija nosi naziv "Volimo prirodu - stop divljim deponijama". Takođe su govorile i o zanimljivim destinacijama u BiH te promociji domaćeg turizma.

Miss BiH 2021. održava se u vrijeme Sajma turizma i ekologije "List" u Lukavcu, koji su pokrovitelji zajedno s Turističkom zajednicom opštine Lukavac i opštine Lukavac, a u cilju razvoja i promocije domaćeg turizma te zaštite okoline.

/MM/Klix/

Centari civilnih inicijativa