1786 Objavljeno 12 jun 2022 Autor: Bojan Trgić

Vješte ruke Dragane Šijan najviše vesele djecu, koja treba da izdrže 10 minuta na stolici i budu mirna, nakon čega se pretvaraju u superheroje. Naime, Dragana je umjetnica koja slika različite likove na dječijim licima.

Bilo da se radi o supermenu, spajdermenu, zmaju ili nekom drugom zanimljivom liku iz dječijih filmova, u zavisnosti od želja dječice, Dragana ih naslikava na licu uz pomoć posebnih boja.

"Za slikanje vam je potreban tanki kist i posebne boje "Diamond fx", koje ostaju na licu ali se mogu lako isprati i ne izazivaju nikakve nuspojave. Meni je najvažnije to što vidim koliko su djeca srećna kada im naslikam nekog superjunaka ili lika iz crtića."

Kako dodaje sve je počelo iz hobija, jer je od školskih dana voljela da slika. Sa ovim poslom je krenula slučajno, gdje je na maskembalu u Gradišci devojci koja je šarala lica djeci bila asistent, jer ona nije mogla sve stići. Tada je shvatila da ima talenat za to.

Sada je ljubav prerasla u posao, od kojeg može pristojno da se zaradi, a kada volite djecu sve je lako, zaključuje Šijanova. 


Pratite ''Micro mrežu'':
    

Auto Janković