6346 Objavljeno 16 novembar 2019 Autor: Micro Mreza

Tridesetšestogodišnji Bojan Livopoljac od 2009. godine do danas imao je 34 operacije, nakon kojih je ostao bez obje noge. Živi sam sa majkom, a sa skromnim novčanim primanjima jedva uspijevaju da nabave osnovne stvari ža život.

Bojana Livopoljca život nije mazio. U neimaštini i bijedi, kaže, živi otkad zna za sebe. Godine 2009. doživio je saobraćajnu nesreću. Nakon toga počinju i zdravstveni problemi. Da je nakon nesreće iz Gradiške na vrijeme prebačen u Banjaluku ili u Beograd, danas ga gangrena ne bi dovela do invalidskih kolica.

Njegova porodica izbjegla je iz Donjeg Vakufa. Sada živi u izbjegličkom naselju Rogolji nadomak Gradiške, u neuslovnoj kući sa bolesnom majkom.

Imao je više od 30 operacija, a za to vrijeme pomoći sa lokalnog nivoa nije bilo. Da bi im se bar malo ublažile muke, dobre ljude mole za pomoć. Najpotrebnije bi im bilo da se uredi ostava, koja je sada, kako kažu, izvor zaraze. A da bi majčini dani bilo bar malo lakši, Bojan priželjkuje da se, umjesto stepenica na ulazu u kuću, napravi rampa kako bi se lakše kretao.

Mizerna su i novčana sredstva kojima raspolažu. Bojan mjesečno prima 160 KM invalidnine, dok njegova majka Zdravka ima svega 210 KM penzije.  Prije nesreće bio je aktivni davalac krvi. Pomagao je svakome kome je pomoć bila potrebna, zato ga danas najviše bole nemarnost i bezosjećajnost pojedinaca i društva.

Kontakt telefon za pomoć: +387 66/114-799, Bojan Livopoljac

Broj tekućeg računa: 562–010-80899036-98, Bojan Livopoljac

/BN/

Auto Janković