Krčma kod Ace
745 Objavljeno 11 april 2020 Autor: Micro Mreza

Nakon isporuke 25 kreveta na sprat Štabu civilne zaštite opštine Konjic, juče je uspješno sproveden i drugi dio pomoći njemačke humanitarne organizacije Arbeiter - Samariter - Bund e.V (ASB).

U Istočnom Sarajevu je vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske i načelnik Štaba za vanredne situacije Republike Srpske Milan Novitović preuzeo donaciju ove organizacije 70 kreveta za izolatorije u Republici Srpskoj.

Navedena donacija će biti dostavljena Kozarskoj Dubici i Kostajnici, po 20 kreveta i gradu Gradiška donacija od 30 kreveta.

Ovo je druga od ukupno tri donacije, kako ističu, koja će uslijediti još prema Zapadnohercegovačkom kantonalnom uredu Crvenog krsta u Ljubuškom u svrhu formiranja izolatorija i zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana gradova Široki Brijeg i Ljubuški, te opština Grude i Posušje, tokom pandemije COVID-19 u svrhu formiranja terenskih izolatorija i zbrinjavanja ugroženih i oboljelih građana.

''Važno je istaći da su kreveti domaće proizvodnje, neposredno proizvedeni, čijom je nabavkom u trenucima pandemije stimulisana i domaća proizvodnja namještaja i djelimično upošljavanje lokalne radne snage'', saopšteno je iz ASB-a.

Pored podrške naporima Bosne i Herecegovine i njenih građana u borbi protiv ove globalne pošasti, ASB trenutno sprovodi slične aktivnosti u Srbiji pomažući tamo gdje je najpotrebnije.

/MM/Avaz.ba/

Auto Janković