Auto Janković
1175 Objavljeno 20 maj 2020 Autor: Micro Mreza

Troje mališana iz Vrbaške kod Gradiške, Nemanja, njegov mlađi brat Nikola i sestra Milica Misimović su istinski zaljubljenici u selo, domaće životinje i poljoprivredu. Oni uporno pokušavaju da zajednički ovladaju mnogim poslovima koje obavljaju njihovi roditelji, među kojima je i kosidba trave.

Zato su mali Misimovići opsjednuti kosilicom, mašinama, alatkama… Za njih je ovaj posao, pod nadzorom roditelja, veliki izazov kojem ne mogu odoljeti.

''Njih troje su veoma uporni i vrijedni. Ne interesuju ih klasične igračke nego poslovi u dvorištu, bašti, šupi… Šta god rade odrasli, Nemanja, Nikola i Milica pokušavaju da se uključe. Oni se bore za kosilicu i kosidbu, unose drva, kopaju u bašti, prevoze zemlju u kolicima, rade sve što i mi, suprug Miki i ja'', ispričaja je za Srpskainfo Zora Misimović, mama ovo troje vrijednih i maštovitih mališana.

Njihove aktivnosti nikoga u komšiluku ne ostavljaju ravnodušnim, svi ih prate i komentarišu.

''To je nevjerovatno šta ova djeca rade i koliko su maštoviti. Oni se uključuju u svakojake poslove pretvarajući to u igru. Aktivni su od jutra do mraka, roditelje slijede u stopu'', ispričala nam je komšinica Živka Rebić.

Mali Misimovići vole i životinje, posebno jaganjce. Do skora su imali ovna koji je Nemanju, odlikaša obližnje Osnovne škole “Mladen Stojanović” pratio na na nastavu i čekao na školskom igralištu, da bi ponovo zajedno putovali do kuće.

/Srpskainfo/

Centari civilnih inicijativa