Ad image

O portalu

Portal “Micro mreža” je dio Udruženja građana Mikro mreža i kao takav djelujući na teritoriji Bosne i Hercegovine, a posebno njene sjeverne regije koja obuhvata Gradišku, Laktaše, Srbac, Prnjavor i Kozarsku Dubicu nastoji da promijeni sliku u svakodnevnom informisanju građana ove zemlje.

 

Na „Micro mreži“ su dobro došli svi oni koji žele da se njihov glas na neki način čuje, a dostupno je svakom i da predoči svoj stav o bilo čemu.

 

Vizija: hoćemo da svako ko čita online medije sa prostora Gradiške, Srpca, Laktaša, Prnjavora i Kozarske Dubice zna da informacije sa prostora svog grada može pronaći na “Micro mreži”, a da ostatak zemlje zna da postojimo. 

 

Misija nam je da budemo prepoznatljivi kao nešto pozitivno, drukčije, nekonvencionalno i blisko svakom pojedincu naše zemlje. Da naši tekstovi budu zanimljivi, kreativni, da mijenjaju što ne valja, a veličaju ono što je dobro.

 

 

Često nas pitaju što baš Micro mreza. Pojam „micro“ crpimo iz teorije socijalnih mreža, gdje su itekako bitni odnosi sa najbližima, gdje se na prvo mejsto stavlja porodica i oni najbliži, stoga ćemo se pozivajući na ovu teoriju pokašati da budemo ta najbliža mreža svakom pojedincu, a ujedno i njegov servis, kome se može obratiti u svakom trenutku.

Glavna urednica portala “Micro mreža” je Bojana Trgić, rođena u Gradišci 1998. godine. Novinarka, simatelj, video montažer i grafički dizejner, te član tima za pisanje projekata. Odrađeno preko 100 emisija, te učesnica mnogobrojnih seminara. Kontakt: bojanatrgic@micromreza.com.

 

Anastasija Katić proglašena je 2021. godine volonterom godine za Gradišku, te je iste godine postala Mladi Evropski Ambasador za BiH. Prošla je kroz šestomjesečnu praksu za portal “Hocu.ba”.

 

Kolumnista, sportski komentator i novinar portala “Micro mreža” je David Pavlović, rođen u Tesliću 1995. godine. Po zanimanju je diplomirani novinar. Zadužen za video i foto produkciju. Radio na BiG radiju Banja Luka, radiju Studio “M” Teslić,  a kao student pohađao je praksu na Radio telveziji Srbije RTS-u. Aktivan na polju omladinskog rada. Učesnik mnogobrojnih seminara, obuka i razmjena. Kontakt: davidpavlovic@micromreza.com